telefonszam Telefon:
+36 92 329 001
+36 30 353 9999
cim Bemutatóterem:
8900 Zalaegeszeg
Vágóhíd út 1/B.

Varmig 401K Synergy hegesztőkészülék

Varmig 401K Synergy hegesztőkészülék

 

Adatlap:
Hegesztési eljárások
Hálózati feszültség 3 x 400 V / 50-60 Hz MIG/MAG
Biztosíték lomha 20 A
hegesztőáram DC 30 – 380 A
Bekapcsolási idő 40% 380 A
100% 250 A
Hegesztőhuzal ø 0,8 – 1,2 mm
Súly 105 kg
Befoglaló méretek H x Sz x M 880 x 410 x 720 mm
 

Felszerelés:
Munkakábel, testkábel, nyomáscsökkentő reduktor

 

 

 

 

 

 

Műszaki leírás:

 

A Varmig Synergy MIG/MAG hegesztőkészülékek védőgázzal történő hegesztésre alkalmasak. A készülékekkel szerkezeti acél valamint a megfelelő tartozékok és hozaganyag használatával alumínium és rozsdamentes anyagok is hegeszthetők. Széles körben használhatók a gépjármű ipartól, a gépgyártásig. A mikroprocesszoros vezérlés lehetővé teszi a szinergikus működtetést, programozott vagy manuális hegesztőparaméterek beállítását, soft start (könnyű indulás) funkciót, a hegesztési feszültség digitális szabályozását és a huzalelőtolás sebességének jelzését.

 

 

4 görgős huzalelőtoló
Két állítható nyomóerővel összeszorított görgőpár biztosítja a huzalelektróda adagolását. A négy görgő közül lehet kettő, vagy mind a négy meghajtott. Gyárilag 0,6-0,8mm és 1,0-1,2mm-es görgőpár jár a berendezéshez tartozékként.

 

400 V
Háromfázisú váltóáramról üzemeltethető.

 

Porbeles huzal hegesztése
Védőgáz palack nélkül, szabadban is használható. A védőgáz a huzalban levő por égése során keletkezik.

 

Ponthegesztés
Finomlemezeken pontvarratok készítésére alkalmas funkció. A hegesztési idő beállítása után, a folyamat pisztolygombbal indítható, a beállított idő leteltével az ív kialszik.

 

Intervallum hegesztés
Szakaszos pontvarratok hegesztésére alkalmas funkció. A ponthegesztéshez hasonlóan be kell állítani a hegesztési időt, és a következő hegesztés indításáig szükséges szünetidőt. A folyamat addig ismétlődik, amíg a pisztolykapcsolóval meg nem szakítjuk.

 

2 és 4 taktusos működés
2 taktus: A hegesztőpisztoly kapcsolójának megnyomásával elindul a huzal előtolási folyamat – így a hegesztési folyamat is egyben – elengedésével pedig lezárul.
4 taktus: (automata) A hegesztőpisztoly kapcsolójának nyomásával elindul a hegesztési folyamat ami közben a pisztoly ravasza nyugodtan felengedhető. A hegesztés megállításához újból egy ravasz húzásra van szükség.