telefonszam Telefon:
+36 92 329 001
+36 30 353 9999
cim Bemutatóterem:
8900 Zalaegeszeg
Vágóhíd út 1/B.

Ismét egy Welbee gép amit a hegesztők imádni fognak !

A Vartig 3500 AC/DC típust váltja ez az új fejlesztésű A350P Welbee AWI hegesztőgép.
Nem volt egyszerű feladata a OTC fejlesztő mérnökeinek mikor az előd típus tudását kellett überelni hiszen megjelenésekor a korát megelőzve, egy rendkívül innovatív berendezés volt a 3500-as is, ami a mai napig megállta a helyét bármilyen ipari körülmények és feladatok közt. A feladat sikerült, nem is kicsit.

Ami elsőre szembetűnik az természetesen a Welbee MIG/MAG áramforrások már ismert formavilága. A “doboz” nem véletlenül olyan amilyen, hiszen ez a csúcs AWI gép is megkapta a hőcserélős porzárt elektronika hűtést ami jó ideje bizonyít már nehéz ipari körülmények között a fogyó elektródás testvéreiben.
Ez csak az egyik oka annak, hogy szükség volt a szélesebb géptestre de a fontosabb ok a Dual Inverter technológia.
A berendezés három módon képes dolgozni: AC, DC és AC+DC hybrid impulzusos váltóáramú hegesztéssel is ami alumínium anyagok hegesztése során egyesíti a negatív polaritás beégési tulajdonságait a pozitív polaritás anyag tisztító hatásával mindamellett, hogy a wolfram elektróda formája változatlan.

A maximális AC impulzus frekvencia egészen egyedülálló  500 Hz ! Miért jó ez ?
Ezzel a géppel lehetőség nyílik olyan vékony alumínium anyagok hegesztésére amiket eddig más eljárásokkal munkáltak meg. A legkisebb beállítható áramerősség 5 amper az 500Hz-es AC impulzus mellé. Ennek eredménye hogy akár 0.2mm-es anyagvastagságú lemezek is gyönyörűen összehegeszthetőek.

A DC impulzus frekvencia 999 Hz ami szintén egyedülálló. DC üzemmódban a legkisebb beállítható áramerősség 2 amper és egészen 10 amperig 0,1 tizedes léptékkel lehet állítani azt. Gyakorlatilag az eddig lehetetlennek számító vékony alapanyagok sem jelentenek akadályt.

A teljesítménye miatt természetesen vízhűtéses a munkakábel ami egy potméteres, hegesztés közben is állítható kiegészítő. Ezen felül egy gomb nyomásra lehetősége nyílik a hegesztőnek plusz egy – a főáramtól független – áramerősség használatára amit pisztoly nyomógombjával tud aktiválni vagy a főáramra visszaváltani.

A berendezésre cégünk 3 év garanciát, és a Welbee szériás gépeknél már ismert Assistance cseregép szolgáltatást vállal.