telefonszam Telefon:
+36 92 329 001
+36 30 353 9999
cim Bemutatóterem:
8900 Zalaegeszeg
Vágóhíd út 1/B.


Megérkezett a Welbee hegesztőgép család II. generációja !

 

Az első dolog ami azonnal szembetűnik ha ránézünk a megújult II. generációs Welbee hegesztőgépekre az a szín. A tradicionális Varstroj sárga színt már a mi régiónkban is OTC Daihen kékre váltotta az anyacég ami a VPS és Welbee szériás gépeket illeti. A teljesen megújult ütésálló kompozit anyagból készült, világos kék betekintő nyílásokkal formált előtoló egységgel együtt kimondhatjuk, hogy igazán minőségi lett az összkép.

A második szembe ötlő változás természetesen a megváltozott kezelő panel és az arra applikált LCD kijelző. A kezelés és beállítás valóban soha nem volt még ilyen egyszerű mint most. Az alap hegesztési paramétereket mint pl. áramerősség, feszültség, előtolás egy megnyomható potméterrel nagyon gyorsan állíthatjuk míg a hegesztési módokat és egyéb speciális beállításokat a magyar nyelvű LCD kijelzős menüben tudjuk megadni.

 

 

 

Az új generációnál rengeteg segítséget nyújt a kijelző hiszen itt tudjuk állítani a kis leírással kiegészített belső funkciókat is és egy esetleges hibakód esetén sem kell a kezelési útmutatóban keresgélni mert pontos leírást és megoldási javaslatot kapunk a hibáról. Megoldási javaslatot igen, amit szerelő csapatunk állított össze azokkal a tipikus kopó-fogyó folyadékok
és alkatrészek okozta hibakódokkal amiket könnyedén elháríthat a kezelő személy
is. Egyebek mellett ilyen például a huzalvezető spirál elhasználódását, a hegesztőpisztoly gomb hibájának vagy a hűtővíz alacsony szintjének jelző kódja.

Ami vásárlói szemszögből szintén előnyös az az, hogy a modellcsalád szoftveres és egyéb kiegészítőkkel való konfigurálhatósága is széleskörűbb lett.
A Welbee modelleket felhasználási módjuk szerint három fő csoportra bontjuk:
Első és egyben legkeresettebb best-seller kategóriánk az “E” betűvel jelölt Easy programcsomagos P322E és P452E modellek amik kifejezetten nagyüzemi szénacél és rozsdamentes anyagok hegesztéséhez lettek optimalizálva nevükből adódóan 320 és 450 amperes teljesítmény léptékkel. Nem tartalmaznak különleges alumínium, réz, titánium ötvözetekhez rendelhető programokat és dupla-impulzus hegesztési módokat sem ezért a legjobb ár-érték arányú berendezéseink ha nincs igény magasan ötvözött anyagok hegesztésére.

A második kategóriát egy igazán univerzális gép képviseli aminek P402 a típusneve 400 amper teljesítménnyel. Az ezüst típus plakettel jelezett felszereltségi szint nem véletlen hisz ennél a verziónál már a szénacél mellett rendelkezésre áll az összes különleges anyaghoz tartozó hegesztési program, legyen az bármilyen alumínium, rozsdamentes, réz vagy titánium ötvözet. Hegesztési módjai közt az impulzus mellett már állítható frekvenciájú, karakterű és áramerősség értékű dupla-impulzus is megtalálható.

A harmadik és egyben legfelsőbb kategória tagjai az arany plakettes P402L és P502L – 400 és 500 amper teljesítménnyel. A “L” betű nem a Luxury rövidítése de ha hegesztő szemmel nézünk egy ilyen masinát akár az is lehetne. A hegesztési módok, anyag és paraméter beállítás lehetőségek természetesen a tudásunk legjavát képviselik megfejelve egy az OTC Daihen által kifejlesztett “L”-mint Low Spatter hegesztési móddal. Ez magyarra fordítva alacsony fröcskölést jelent de ez a funkció egyik előnye csak. Lényege, hogy egy a testkábel mellé helyezett plusz feszültség érzékelő kábellel olyan automatikus paraméter finomhangolást végez a berendezés amivel MIG/MAG hegesztésben eddig kényesen vékony anyagvastagságnak számító munkadarabok is tökéletesen hegeszthetők. Az ívstabilitás is rendkívül nagy, ezért kifejtetten ajánlott alkalmazni pl. függő vagy fej feletti varratok esetében. Ahogy a neve is jelzi mindezen előnyöket fröcskölés nélkül viszi végbe hiszen a cseppformázás és leválás az impulzus üzemhez hasonlóan ez esetben is irányítottan megy végbe.

Ha a feljebb olvasottak alapján kiderült, hogy melyik típusú berendezésre van szükség már csak a kiegészítő konfigurációt kell áttekinteni. Újdonság ezen a téren, hogy opcionálisan digitális kijelzésű előtoló egységgel is tudjuk szerelni a Welbee gépeinket. Hosszított, 5m-10m-15m-20m-es összekötő kábel hosszúság esetén az alap paraméterek mellett előtolóról tudjuk váltani például az elmentett hegesztési JOB/programokat, állítani az ívkarakterisztikát vagy a kezdő-fő- és kráter áramerősségeket.

Ha a digitális előtoló nem lenne elég, akkor rendelhető opcióként az OTC saját gyártású LCD kijelzős hegesztőpisztolya amiről lényegében mindent is lehet állítani közvetlenül a hüvelyk ujjunkkal.

 

Sok minden változott  a berendezéseinkkel kapcsolatban viszont a járt utat nem hagyjuk el sem minőségben sem szolgáltatásban. Továbbra is 3 év garanciát biztosítunk minden Welbee szériás gépre és az Assistance szerviz cseregép szolgáltatásunk is érvényben van. Ha a gépével bármi probléma adódna és helyszínen nem javítható akkor a szerviz ideje alatt biztosítunk egy cseregépet teljesen ingyen.

Árajánlatot konkrét típusra a Welbee DC impulzus fül alatt tud kérni. Értékesítő kollégáink minden esetben telefonon egyeztetnek Önnel az igényeiről annak érdekében, hogy biztosan a legmegfelelőbb berendezésre adjunk Önnek ajánlatot. Ha elnyerte tetszését az ajánlatunk arra is van lehetősége, hogy vásárlás előtt egy tesztüzem keretein belül saját cégükben kipróbálják a kiválasztott berendezést. Mindegyik típusunkból rendelkezésre áll tesztgép, a szabad teszt időpont lefoglalásához egyeztetés szükséges melyet a kontaktjaink közül bármelyik telefonszámon meg tud tenni.