telefonszam Telefon:
+36 92 329 001
+36 30 353 9999
cim Bemutatóterem:
8900 Zalaegeszeg
Vágóhíd út 1/B.

Welbee P402E (W) hegesztőkészülék

Welbee P402 (W) hegesztőkészülék

 

Adatlap:
Hegesztési funkciók
Hálózati feszültség 3 x 400 V / 50-60 Hz DC
Biztosíték lomha 35 A DC impulzus
hegesztőáram DC 30 – 400 A DC dupla-impulzus
Bekapcsolási idő 50% 400 A MMA/Gyökfaragás
100% 370 A
Hegesztőhuzal ø 0,8 – 1,2 (1,6) mm
Súly 62 kg
Befoglaló méretek H x Sz x M 592 x 395 x 710 mm
Munkakábel hűtés Folyadékhűtés
 

Felszerelés:

Munkakábel, testkábel, nyomáscsökkentő reduktor, kocsi, 1,2 méteres összekötő kábel

Opcionális kiegészítők:

– Digitális kijelzésű előtoló
– 5-10-15 méteres összekötő kábel előtoló kocsival
– 0,8-1,0-1,2-1,6 mm-es szénacél előtoló görgő szett
– 1,0-1,2 mm-es alumínium előtoló görgő szett
– Job Shift programválasztós munkakábel szett

 

 

 

Műszaki leírás:

 

Hegeszthető anyagok és programok

A Welbee „P” előjelű gépcsaládja DC impulzus és hagyományos MIG/MAG DC hegesztési módozatban tud hegeszteni.
A nevében található „E” jelzés az Easy szoftver csomagra utal ami tartalmazza a szénacél és a rozsdamentes hegesztési programokat, de az alumínium réz vagy egyéb speciálisabb anyagok programjainak kivételével.

 

Szerkezeti alkatrészek és mechanizmusok

 

Inverteres áramforrás
A gazdaságos üzemeltetés és lehető legpontosabb állítási lehetőségek érdekében.

 

Welbee processzor
Nano-sebességű mikroprocesszor, tökéletes cseppleválasztás. A világ legelső 64 bites hegesztő mikroprocesszora, egyedülálló 20 nano-másodperces adatátviteli sebességgel. Ez az adatátvitel lehetővé teszi, hogy a hegesztő berendezés valós idejű adatokat kapjon az ív állapotáról, és ezzel tökéletesen irányítható cseppleválasztást tudjon megvalósítani. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a hegesztő berendezés valós idejű adatokat kap az ívben bekövetkezett változásokról, és azonnal tud reagálni/beavatkozni, hogy az ív stabilitása megmaradjon és a lehető legkevesebb fröcsek képződhessen.

 

OTC fejlesztésű 4 görgős huzal előtoló mechanizmus
Két állítható nyomóerővel összeszorított görgőpár biztosítja a huzalelektróda adagolását. Mind a négy görgő meghajtott, ezért kisebb nyomóerő mellett is egyenletes az adagolás. Gyárilag 1.0mm és 1.2mm-es huzalhoz való görgőszettel van szerelve a berendezés. Opcionálisan 0.8mm-es és 1.6mm-es is rendelhető. Alumínium hegesztés esetében természetesen az előtoló görgőket és a huzalvezetőket is cseréljük.

 

Zárt elektronika, hőcserélőn keresztül történő hűtés
100%-os porvédelem, az elektronika elzárt, különálló cellában helyezkedik el. A hűtés nem az elektronikán keresztül  levegő átáramoltatásával valósul meg, hanem egy hőcserélőn keresztül történik, ezért az áramforrás karbantartásmentes.

 

Intelligens ventillátorok
A levegő hőmérsékletének és a beállított áramerősség érzékelésével a hűtő ventilátorok kiválasztják a legmegfelelőbb munka fordulatszámot. Egy előre meghatározott idő elteltével a ventilátorok maximális fordulatra kapcsolnak és a szélcsatornából is kifújják a port. Ennek a funkciónak köszönhetően a hegesztőgép teljesen gondozásmentes és nem igényel semmilyen szétszedést vagy kifújatást.

 

Digitális LCD kijelző
A hegesztési paraméterek beállítása sosem volt ilyen egyszerű! Az új digitális kijelzőkön keresztül a lehető leggyorsabban tudjuk beállítani az alap hegesztési paramétereket. Opcionálisan az előtoló egységre is szerelünk digitális kijelzőt, ez akkor ajánlott amikor folyamatosan hosszú összekötőkábellel van használva a hegesztőgép.

 

Programok, funkciók és állítási lehetőségek

 

Welbee impulzus hegesztés
A fogyóelektródás védőgázas impulzushegesztés lényege, hogy a hegesztőáram nagyságát impulzus szerűen változtatjuk. Ha a paraméterek jól összehangoltak, akkor minden egyes impulzusnál leválik egy csepp az elektróda végéről. Ennek eredményeképpen az anyagátmenet az elektródáról az ömledékbe szabályozott módon, fröcskölésmentesen megy végbe. A Welbee hegesztőgépek mindegyikén egyenként állíthatók az impulzus hullámok egyes értékei mint például impulzus csúcsidő vagy csúcson tartás értéke. Minden beállítható anyagminőséghez egy az OTC Daihen által kifejlesztett, a tökéletes csepp leválasztáshoz szükséges impulzus hullámformát rendel a program. Az eredmény gyönyörű, fröcskölés mentes varratok bármilyen beállítható anyagtípusnál.

 

Szinergikus működés és paraméter beállítási segédlet
A hegesztési paraméterek egyszerűsített beállítására tervezett funkció. A II.-es széria olyan paraméter beállítási segítséget ad ami párját ritkítja. A hegesztendő anyag, a védőgáz és a huzalátmérő alapján a gép már alapból felajánl egy előre kikísérletezett előtolási sebességet. Ezen felül szinergikus módban az anyagvastagság és/vagy az előírt varrat méretének megadásával kapunk a géptől egy ajánlott áramerősséget is. A felhasználóknak ezután már minden paraméter adott a tökéletes varrat elkészítéséhez. Ami fontos, hogy ezektől az ajánlott értékektől százalékos kompenzációval könnyedén el tud térni a hegesztő és még jobban a kezére tudja hangolni őket. A szinergikus működéshez szükséges függvények gyárilag beállított programok.

 

Soft start
A hegesztés megkezdésekor a huzaladagolás mérsékelt sebességgel történik, hogy az ívgyújtás a lehető legbiztosabb legyen.

 

Ívhossz ellenőrzés
Hegesztés közben az ömledék és az áramátadó közötti távolság változásának függvényében automatikusan utánállítja az áramerősséget és a szükséges előtolást. Így a varrat egységes és fröcsek mentes marad a teljes hegesztési hosszon a hegesztő kéz mozgásától függetlenül.

 

Welding Monitor
A Welbee hegesztőkészülékek mindegyik tagja alapból elraktároz jópár fontos hegesztési paramétert, illetve ezek segítségével normaidőket vagy feladatokat is meg lehet határozni. velük. Raktározza az aznapi bekapcsolástól számított hegesztési időt, huzal mennyiséget 0,1 kg pontossággal illetve az ívgyújtások számát a hozzájuk tartozó hegesztési beállításokkal. Ezeket kinyerhetjük egy USB port segítségével, vagy néhány fontosabb adat a gép kijelzőjén is megjeleníthető. Beállítható napi kötelező ívidő vagy lehegesztett huzal mennyiség is. Ameddig a hegesztő nem éri el a beállított értéket a gép nem jelez „kész” üzemmódot.

 

100 hegesztőprogram tárolása
A Welbee szériás gépekben 100 egyéni gyorsprogram tárolására van lehetőség. A beállított paraméterek ezek után egyszerűen egy gombnyomással előhívhatók, így nagyban felgyorsulnak az előkészülés folyamatai. Job-shift fantázia nevű, opcionálisan kérhető munkakábellel pedig egy gombnyomással tud váltani a hegesztő programot.

 

Welbee ARC START funkció
Hegesztő huzal visszaégetés funkció. A Welbee berendezések a huzal visszavágás műveletét elvégzik a hegesztő helyett. A hegesztés végén nem marad hosszabb kilógó huzalvég, így a következő ívgyújtás is tökéletesen fröccsenés mentesen tud kezdődni. Ez a funkció minden Welbee gépnél, minden hegesztési módban működik.

 

Welbee erőtartalék
Amikor hosszabb összekötő kábeleket alkalmazunk a berendezés automatikusan megnöveli a hegesztőfeszültséget. A Welbee berendezések egyedi módon oldják meg ezt a problémát, mivel a piacon egyedülálló berendezések, elegendő erőtartalékkal rendelkeznek ahhoz, hogy akár 20 méteres összekötő kábel használata esetén sem csökken a valós beállított hegesztőáram.

 

Welbee ARC CONTROL
Ívszélesség vezérlés
Az ARC CONTROL funkcióval lehetőségünk van az ív szélességét és a beégés mértékét állítani:
– változtatás pozitív irányba: szélesebb ív, kisebb beégés, elnyújtott tompa impulzus hullámok.
– változtatás negatív irányba: mélyebb beégés rövidebb hegyesebb impulzus hullámok.
Ez a funkció DC és DC impulzus módban érhető el.

 

„Okos” munkakábel funkció
A Welbee gépek standard, nem nyomógombos vagy pótméteres munkakábellel is képesek a hegesztőáram növelésére vagy csökkentésére. Ez a funkció 4 taktusos hegesztési módban érhető el. Felengedett pisztoly ravasszal egy előre beállított amper értékkel tudjuk növelni vagy csökkenteni a hegesztőáramot. Egy vagy kettő pisztoly ravasz húzásra (beállítható) a berendezés azonnal hegesztőáram változással reagál hegesztés közben.