telefonszam Telefon:
+36 92 329 001
+36 30 353 9999
cim Bemutatóterem:
8900 Zalaegeszeg
Vágóhíd út 1/B.

Welbee W400 AC-MIG (W) hegesztőkészülék

Welbee W400 AC-MIG (W) hegesztőkészülék

 

Adatlap:
Hegesztési eljárások
Hálózati feszültség 3 x 400 V / 50-60 Hz MIG/MAG
Biztosíték lomha 35 A MMA
hegesztőáram 30 – 400 A
Bekapcsolási idő 50% 400 A
100% 350 A
Hegesztőhuzal ø 0,8 – 1,2 (1,6) mm
Súly 86 kg
Befoglaló méretek H x Sz x M 592 x 395 x 710 mm
Vízhűtés
 

Felszerelés:

Munkakábel, testkábel, nyomáscsökkentő reduktor, kocsi, 1,2 méteres összekötő kábel

Opcionális kiegészítők:

– Digitális kijelzésű előtoló
– 5-10-15 méteres összekötő kábel előtoló kocsival
– 0,8-1,0-1,2-1,6 mm-es szénacél előtoló görgő szett
– 1,0-1,2 mm-es alumínium előtoló görgő szett
– Job Shift programválasztós munkakábel szett

 

 

 

Műszaki leírás:

 

Hegeszthető anyagok és programok

A Welbee „W” előjelű hegesztőgépe 400 Amper teljesítményű. Impulzus, dupla impulzus és hagyományos MIG/MAG hegesztési módozatban is tud hegeszteni AC és DC módban egyaránt. A szoftver csomagja tartalmazza a szénacél, a rozsdamentes, és az alumínium ötvözeteinek hegesztési programjait. Egy ilyen berendezéssel gyakorlatilag bármilyen anyagot tökéletes minőségben tudunk hegeszteni.

 

Szerkezeti alkatrészek és mechanizmusok

 

Inverteres áramforrás
A gazdaságos üzemeltetés és lehető legpontosabb állítási lehetőségek érdekében.

 

Welbee processzor
Nano-sebességű mikroprocesszor, tökéletes cseppleválasztás. A világ legelső 64 bites hegesztő mikroprocesszora, egyedülálló 20 nano-másodperces adatátviteli sebességgel. Ez az adatátvitel lehetővé teszi, hogy a hegesztő berendezés valós idejű adatokat kapjon az ív állapotáról, és ezzel tökéletesen irányítható cseppleválasztást tudjon megvalósítani. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a hegesztő berendezés valós idejű adatokat kap az ívben bekövetkezett változásokról, és azonnal tud reagálni/beavatkozni, hogy az ív stabilitása megmaradjon és a lehető legkevesebb fröcsek képződhessen.

 

4 görgős huzal előtoló mechanizmus
Két, állítható nyomóerővel összeszorított görgőpár biztosítja a huzalelektróda adagolását. Mind a négy görgő meghajtott, ezért kisebb nyomóerő mellett is egyenletes az adagolás. Gyárilag 1.0 mm és 1.2 mm-es huzalhoz való görgőszettel van szerelve a berendezés. Opcionálisan 0.8 mm-es és 1.6 mm-es is rendelhető. Alumínium hegesztés esetében természetesen az előtoló görgőket és a huzalvezetőket is cseréljük.

 

Zárt elektronika, hőcserélőn keresztül történő hűtés
100%-os porvédelem, az elektronika elzárt, különálló cellában helyezkedik el. A hűtés nem az elektronikán keresztül  levegő átáramoltatásával valósul meg, hanem egy hőcserélőn keresztül történik, ezért az áramforrás karbantartásmentes.

 

Welbee SMART FAN. Intelligens ventillátorok
A levegő hőmérsékletének és a beállított áramerősség érzékelésével a hűtő ventilátorok kiválasztják a legmegfelelőbb munka fordulatszámot. Egy előre meghatározott idő elteltével a ventilátorok maximális fordulatra kapcsolnak és a szélcsatornából is kifújják a port. Ennek a funkciónak köszönhetően a hegesztőgép teljesen gondozásmentes és nem igényel semmilyen szétszedést vagy kifújatást.

 

Digitális kijelzők
A hegesztési paraméterek beállítása digitális kijelzőkön keresztül történik, pontosabb és egyszerűbb kezelhetőséget biztosít. Opcionálisan az előtolóra is kérhető digitális kijelző, ha hosszú összekötőkábellel van használva a hegesztőgép.

 

Programok, funkciók és állítási lehetőségek

 

Welbee impulzus hegesztés
A fogyóelektródás védőgázas impulzushegesztés lényege, hogy a hegesztőáram nagyságát impulzus szerűen változtatjuk. Ha a paraméterek jól összehangoltak, akkor minden egyes impulzusnál leválik egy csepp az elektróda végéről. Ennek eredményeképpen az anyagátmenet az elektródáról az ömledékbe szabályozott módon, fröcskölésmentesen megy végbe. A Welbee hegesztőgépek mindegyikén egyenként állíthatók az impulzus hullámok egyes értékei mint például impulzus csúcsidő vagy csúcs áramerősség értéke. Minden beállítható anyagminőséghez egy az OTC Daihen által kifejlesztett, a tökéletes csepp leválasztáshoz szükséges impulzus hullámformát rendel a program.

 

Szinergikus működés
A hegesztési paraméterek egyszerűsített beállítására tervezett funkció. Lényege, hogy a beállított áramerősséghez egy alap huzal előtolást már felajánl a gép. Ettől az ajánlott értéktől százalékos kompenzációval könnyedén el tud térni a hegesztő és a kezére tudja hangolni. A többi paraméter beállítását a berendezés önműködően elvégzi az előre megadott adatok (huzal anyaga és átmérője, a védőgáz fajtája, valamint a hegesztendő anyag fajtája) alapján. A szinergikus működéshez szükséges függvények gyárilag beállított programok.

 

Soft start
A rendszer indításakor a huzaladagolás mérsékelt sebességgel történik, hogy az ívgyújtás biztosabb legyen.

 

Ívhossz ellenőrzés
Hegesztés közben az ömledék és az áramátadó közötti távolság változásának függvényében automatikusan utánállítja az áramerősséget és a szükséges előtolást. Így a varrat egységes és fröcsek mentes marad a teljes hegesztési hosszon a hegesztő kéz mozgásától függetlenül.

 

Welding Monitor
A Welbee hegesztőkészülékek mindegyik tagja alapból elraktároz jópár fontos hegesztési paramétert, illetve ezek segítségével normaidőket vagy feladatokat is meg lehet határozni. velük. Raktározza az aznapi bekapcsolástól számított hegesztési időt, huzal mennyiséget 0,1 kg pontossággal illetve az ívgyújtások számát a hozzájuk tartozó hegesztési beállításokkal. Ezeket kinyerhetjük egy USB port segítségével, vagy néhány fontosabb adat a gép kijelzőjén is megjeleníthető. Beállítható napi kötelező ívidő vagy lehegesztett huzal mennyiség is. Ameddig a hegesztő nem éri el a beállított értéket a gép nem jelez „kész” üzemmódot.

 

100 hegesztőprogram tárolása
A Welbee szériás gépekben 100 egyéni gyorsprogram tárolására van lehetőség. A beállított paraméterek ezek után egyszerűen egy gombnyomással előhívhatók, így nagyban felgyorsulnak az előkészülés folyamatai.

 

Welbee ARC START funkció
Hegesztő huzal visszaégetés funkció. A Welbee berendezések a huzal visszavágás műveletét elvégzik a hegesztő helyett. A hegesztés végén nem marad hosszabb kilógó huzalvég, így a következő ívgyújtás is tökéletesen fröccsenés mentesen tud kezdődni. Ez a funkció minden Welbee gépnél, minden hegesztési módban működik.

 

Welbee erőtartalék
Amikor hosszabb összekötő kábeleket alkalmazunk a berendezés automatikusan megnöveli a hegesztőfeszültséget. A Welbee berendezések egyedi módon oldják meg ezt a problémát, mivel a piacon egyedülálló berendezések, elegendő erőtartalékkal rendelkeznek ahhoz, hogy akár 20 méteres összekötő kábel használata esetén sem csökken a beállított hegesztőáram.

 

Welbee ARC HIGH CONTROL
Ívfeszültség ellenőrzés
Stabil, fenntartható ív abban az esetben is, ha a huzalhossz időközben változik, mint amikor „lengetéssel” hegesztünk T csatlakozás esetén. A Welbee ARC HIGH CONTROL segítségével a berendezés állandó és valós idejű információt kap az áramfeszültségről és a huzal és a munkadarab közötti távolságról, így a mikroprocesszor azonnal tud reagálni és beavatkozni az ív hosszának változtatásával.

 

Welbee ARC CONTROL
Ívszélesség vezérlés
Az ARC CONTROL funkcióval lehetőségünk van az ív szélességét és a beégés mértékét állítani:
– változtatás pozitív irányba: szélesebb ív, kisebb beégés, elnyújtott tompa impulzus hullámok.
– változtatás negatív irányba: mélyebb beégés rövidebb hegyesebb impulzus hullámok.
Ez a funkció DC és DC impulzus módban érhető el.

 

Welbee ARC PENETRATION CONTROL
Állandó beégés
A funkció segítségével állandó beégést tudunk beállítani a huzaltovábbító automatikus vezérlésével, és állandó, beállított hegesztőáram valósul meg, abban az esetben is, ha az égőfej és a munkadarab közötti távolság változik. Az eredmény: állandó beégés a teljes hegesztési folyamat alatt, és folyamatos varratszélesség. Ez a funkció DC és DC impulzus módban érhető el.

 

„Okos” munkakábel funkció
Standard (nem potméteres) munkakábellel is képes a hegesztőáram növelésére vagy csökkentésére. Ez a funkció 4 taktusos hegesztési módban érhető el. Egy előre beállított amper értékkel tudjuk növelni vagy csökkenteni a hegesztőáramot egy vagy kettő pisztoly ravasz húzásra hegesztés közben.